2005-06-15

Inför flytten

Här sitter jag i en av göteborgs finaste lägenheter. Här har jag och min älskade bott i snart fyra år, vi ÄR den här lägenheten. Våra saker har liksom smält samman med platsen, med väggar och golv. Men fyra år är en lång tid för mig att bo på ett och samma ställe. Om man tar alla platser som jag har bott på under mitt liv och gämför detta med min ålder ser man snart att jag har flyttat i genomsnitt varannat år.
Nu bär det iallafall av snart, vi ska flytta till Sundsvall. Det är enormt spännande att byta hem, att flytta och få nya vyer, nya promenadstråk. Dom första veckorna på en ny plats är bäst. Det är då man kommer iordning, man hittar butiker, caféer och restauranger. Själva utforskandet av staden är ett enormt nöje, efter något år har man ju faktiskt sett det mesta i sin stad om man är det minsta nyfiken. För mig är det obegripligt med människor som bor hela sina liv i sin hemstad, där dom föddes och gick i skolan, jag är av en helt annan sort.
Det roliga med den här flytten är att farbror arbetsförmedlingen betalar för den. Tack vare att jag varit arbetssökande tillräckligt länge och att jag får en anställning på minst ett halvår så fixar AMV flyttfirma. Vi ska bara skruva ned saker från väggarna och plocka isär lite möbler, resten sköter flyttfirman. Dom kommer hit i slutet av månaden (när vet vi inte än) och packar ned allt, bär ned allt för trapporna, kör iväg det hela till Sundsvall och där packar dom upp allt igen. Helt otroligt konstigt, men bra. Så tack farbror staten för det... jag lovar att betala mycket skatt som tack!

- Nomaden Niklas

No comments: