2009-02-23

Imorgon fortsätter rättegången

Det är ju en samling udda individer som står inför rätta i Pirate Bay-rättegången. De framstår som äkta pirater, en samling läskiga figurer med tvivelaktig moral som säkert brutit mot en och annan lag men de har i detta fall enligt mig inte gjort något förbjudet.
Jag anser att man måste få lov att erbjuda tjänster som kan användas för att göra olagliga handlingar. Visst det mesta som finns på Pirate Bay är upphovsrättsskyddad musik och film men det går lika bra att ladda upp och ned saker helt utan copyright. Annars ska man förbjuda Hotmail och MSN för man kan skicka hot med den tjänsten eller U2-låtar. Man kan förbjuda Google som kan länka till alla möjliga olagligheter. Eller så förbjuder vi Posten som kan leverera brevbomber och knark i stora lass.
För mig finns det inget tvivel om vad grabbarna på Pirate Bay ville skulle hamna på deras sajt; torrents till upphovsrättsskyddat material. Men uppsåtet är inte var inte att bedriva terror mot hollywood, uppsåtet var tror jag att driva en framgångsrik sajt som också tog ställning mot de rådande lagarna kring copyright.
Skjut inte budbäraren även om han gillar budskapet!


Följ rättegången här:



No comments: