2007-02-09

Sverige är snart världens mest övervakade land.

Nu är det snart fritt fram för FRA att avlyssna alla digital och telekommunikation som förs i Sverige. Sverige har näst flest övervakningskameror i Europa, bara England har fler.
Hur fan kan det vara så, vi har ett samhälle med väldigt låg brottslighet, visst är det otäckt med de våldsbrott som endå sker men ska allas privata sfär invaderas och avlyssnas för att dessa frå brottslingar ska få det svårare... Javisst kan det vara svårt att hävda att det inte ska få finnas övervakningskameror i en park där det hela tiden sker misshandel och våldtäkter. Men det kanske skulle vara värt att anställa några nya patrulerande vanliga poliser, levande människor som rör sig i parker och på gator och torg. Samma sak gäller hastighetskamerorna, fler vanliga poliser i trafiken så kan dom ta de onyktra och drogade som kör innom hastihetsgränserna också. Tekniken får inte användas istället för människor, den får såklart användas som komplement sålänge ingen människas integritet blir lidande.

Nästa steg för sverige är troligtvis DNA-register. Jag tror faktiskt inte det är så långt borta, fy fan. Det räcker med att ha personnummer och bokföringsadress, det borde räcka långt.
Jag vill inte bli övervakad, registrerad och placerad i databaser för att stävja brottslighet som skulle kunna bekämpas med ett tryggare socialt skyddsnät och fler människor i samhället som faktiskt bryr sig och vågar agera.


Läs mer här:
http://www2.piratpartiet.se/nyheter/gront_ljus_for_fras_massavlyssning_piratpartiet_anordnar_demonstration



Bli pirat!

No comments: